over Mieke


Wat leuk dat je mijn winkel bezoekt, ik ben Mieke Keeris

 

Sinds het begin van dit millennium ben ik op creatieve ontdekkingsreis. Hergebruiken van materialen is altijd de basis geweest van mijn werk. Mijn beelden en wanddecoraties, waarin ik veel materialen uit de bouw en ook textiel verwerkte, staan en hangen nog steeds op mooie plekken in Europa en Amerika. Daar ben ik erg trots op.


De 10 dozen oude kleding op mijn zolder inspireerden mij tot het maken van nieuwe creaties. Ik wilde ze een tweede leven geven in de vorm van kussens en lopers. Ik schafte een eenvoudig weefgetouw aan en begon zonder enige ervaring enthousiast met weven! 

Denim bleek mijn favoriete stof, want het geeft mijn werk die echte stoere look. Dus weefde ik vooral met spijkerbroeken in allerlei kleuren. Na een tijd werd ik ook nieuwsgierig naar andere stoere materialen. Wat kon ik nog meer in mijn weefgetouw verwerken?

Tijdens mijn zoektocht naar nieuwe materialen kreeg ik het leer van een oude bank. Hier moest ik iets gaafs van maken. Dus ik sneed het leer in repen en ontdekte de unieke eigenschappen van dit materiaal. Want, wat een gave look kregen mijn nieuwe creaties van leer! 

Het ene na de andere lapje leer passeren nu ook door mijn robuuste industriële naaimachine. Ik maak er gave poefs, zitzakken en kussens van. Het leer wat ik gebruik komt uit restanten en leerstalen, dus ook dit leer krijgt weer een tweede leven! 

Naast de duurzame gedachte, steun ik met mijn creaties ook graag een goed doel. Daarom schenk ik een deel van de opbrengst uit mijn winkel aan het Prinses Beatrix Spierfonds. Waarom dit fonds?  Helaas ben ik mijn man verloren door zijn spierziekte en heb ervaren hoe deze ziekte de waarde van het leven snel kan verminderen. Graag wil ik mijn steentje bijdragen voor onderzoek, om alle spierziekten de wereld uit te helpen.